Zoeken: Interculturaliteit en diversiteit

Resultaat 1 - 10 van 14

Resultaten

Collegagroep migratie en cultureel erfgoed | De lokale omgeving als inspiratiebron voor migratie en erfgoed | Agendabericht | 26-03-2012

Voorpagina Turken op de Meridaan
26-04-2012

Wilt u graag concrete vragen voorleggen aan collega’s in verband met migratie of interculturaliteit? Heeft u behoefte aan verdiepende thema’s in verband met migratie? En wilt u tegelijk ook inspirerende praktijkvoorbeelden van dichtbij leren kennen? FARO organiseert daarom in samenwerking met onder andere Erfgoedcel Brussel, Stemmen uit Babel, Amsab-ISG en het Minderhedenforum een reeks collegagroepen ‘migratie en cultureel erfgoed’. lees verder

Collegagroepen 'Migratie en cultureel efgoed' | Agendabericht | 26-03-2012

Logo FARO
26-04-2012

FARO organiseert in 2012 in samenwerking met onder andere Erfgoedcel Brussel, Stemmen uit Babel, Amsab-ISG en het Minderhedenforum een reeks collegagroepen ‘Migratie en cultureel erfgoed’. Tijdens de collegagroepen kunnen ervaringen rond migratie en interculturaliteit worden uitgewisseld maar wordt ook verdieping gezocht door diverse thema’s aan te boren.

lees verder

IFLA-conferentie 'Preservation of women’s cultural heritage' | Agendabericht | 01-04-2012

Openbare bibliotheek van Tampere, Finland
08-08-2012 - 10-08-2012

Van 8 t.e.m. 10 augustus 2012 organiseert de IFLA Women, Information and Libraries Special Interest Group (WIL), in samenwerking met de Women’s Information Network Europe (WINE) een IFLA Satellite Conference. Het thema:

How can libraries and information centres improve access to women/gender information and preserve women’s cultural heritage?

The conference aims to discuss:

lees verder

Doelstellingen | Dossierpagina | 25-05-2010

De opdrachten van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek staan duidelijk omschreven in artikel 78 van het Cultureel-erfgoeddecreet van 6 juli 2012. Diezelfde doelstellingen werden ook opgenomen in de statuten van de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek. Daarin worden ze als volgt geformuleerd:

Lees verder

Tentoonstelling ‘Enluminures en terre d’Islam. Entre abstraction et figuration’ | Agendabericht | 13-09-2011

Beeld tentoonstelling BnF: 'Enluminres en terre d'Islam'
07-07-2011 - 25-09-2011

Van 7 juli tot 25 september kan u in de Bibliothèque nationale de France kennis maken met boekverluchting uit de wereld van de Islam. De expositie kan ook virtueel bekeken worden.

lees verder

Afrikaanse zomer in de Bibliothèque nationale de France | Agendabericht | 18-07-2011

Boekband Afrique occidentale. XIXe siècle. BnF, Manuscrits orientaux.
20-06-2011 - 04-09-2011

Van 20 juni tot 4 september organiseert de Bibliothèque nationale de France Les Estivales africaines. Het omvat een tentoonstelling van documenten over Afrikaanse ontdekkingsreizen en cartografie over Afrika. Aansluitend worden lezingen gegeven over het Afrika van gisteren en vandaag.

lees verder

Cultuuraanbieders & mensen in armoede. Vormingspakket n.a.v. praktijkgerichte vorming aan cultuuraanbieders | Documentatie | 31-10-2011

Voorpagina van de publicatie
Cultuuraanbieders & mensen in armoede. Vormingspakket n.a.v. praktijkgerichte vorming aan cultuuraanbieders. Brussel: Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw, 2011.

In opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media gaf het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen samen met mensen met armoede-ervaring een vorming over de complexe armoedeproblematiek en de participatie van mensen in armoede aan het cultuuraanbod. Tien cultuuraanbieders, van musea tot bibliotheken, namen deel...

rapport openen | meer info

Informatieoverleg 'Wat kunnen erfgoedorganisaties betekenen voor vluchtelingen?' | Agendabericht | 21-03-2016

Logo Vluchtelingenwerk Vlaanderen
28-04-2016

Bent u nieuwsgierig naar wat uw organisatie kan betekenen voor vluchtelingen? Wilt u meer zicht krijgen op de aanwezigheid van en procedures voor vluchtelingen? Welke organisaties en contactpersonen kunt u binnen uw regio aanspreken? Of op welke behoeften of concrete mogelijkheden kunt u als erfgoedorganisatie inspelen?

Kom voor een antwoord op deze vragen op 28 april naar het informatieoverleg in Brussel. FARO en Vluchtelingenwerk Vlaanderen geven u graag meer informatie om snel wegwijs te geraken.

lees verder

#Unite4Heritage: Vlaamse Unesco Commissie zoekt creatievelingen | Nieuwsbericht | 21-04-2016

Logo van de sociale mediacampagne Unite4Heritage
21-04-2016

Niemand bleef onberoerd bij de opzettelijke vernieling van de Unesco Werelderfgoedsite in Palmyra, Syrië. Toch wordt deze aanval bij ons in het Westen vaak als ‘ver van ons bed’ ervaren. De aanslagen van Parijs in november 2015 en de recente aanslagen in Brussel tonen ons dat wij en ons erfgoed kwetsbaarder zijn dan we zelf (durven) denken. 

Heb je er ooit over nagedacht wat er zou gebeuren als een van onze eigen nationale monumenten aangevallen zouden worden? Wij ook niet. Maar wat als we dat wel zouden doen?

lees verder

Studiedag 'Made in Flanders' | Agendabericht | 15-03-2013

Sudiedag Made in Flanders
20-04-2013

Eind 2008 startten KADOC en Amsab-ISG het project stafkaart van het migrantenmiddenveld en zijn erfgoed in Vlaanderen en Brussel, een zoektocht en een prospectieronde naar het diverse verenigingsleven van migranten en hun rijke culturele tradities. Ter afronding van dit bijzondere parcours organiseren de twee instellingen op zaterdag 20 april 2013 een workshop in Mechelen.

lees verder