Radboud Universiteit zoekt onderzoeksassistent voor laat-antieke en middeleeuwse manuscripten

Een manuscript uit de KU Leuven Bibliotheken

De Radboud Universiteit in Nijmegen zoekt een deeltijdse onderzoeksassistent in het kader van de projecten PASSIM (Patristic Sermons in the Middle Ages. The dissemination, manipulation and interpretation of Late-Antique sermons in the Medieval Latin West) en Alanus (On the trail of Alanus of Farfa. Tracing the formation of Augustine’s authority in medieval sermon collections for the liturgy).

De onderzoeksassistent draagt bij aan de ontwikkeling van een databank om manuscripten in te voeren. Hij gaat ook zelf op zoek naar deze manuscripten, transcribeert ze en voert ze in in de databank. Hij stelt een corpus samen van manuscripten en een bibliografie over deze manuscripten. Tot slot coördineert de onderzoeksassistent ook de invoer van data uit reeds bestaande databanken. Kennis van het Latijn en ervaring met middeleeuwse manuscripten zijn vereist.

Solliciteren kan tot 17 december 2018. Meer informatie vindt u op de website van de Radboud Universiteit.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 29-11-2018
  • |
  • Maite De Beukeleer (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)