FARO viert zijn tiende verjaardag

Verjaardagstaart met tien kaartjes

FARO wordt dit jaar tien, en viert dat met een XL-uitgave van het herfstnummer van 'faro | tijdschrift over cultureel erfgoed'. Voor één keer (en voor de eerste keer) haalt FARO de eigen organisatie zeer expliciet voor het voetlicht, en dit binnen de krijtlijnen van het Cultureel-erfgoeddecreet dat precies even oud is.

Dit herfstnummer leest dan ook niet als een XL-jaarverslag, dan wel als een kroniek van tien jaar erfgoedbeleid, onder drie verschillende ministers. Met, uiteraard, ook oog voor de eigen activiteiten, waaronder onderzoek en monitoring (‘praktijkontwikkeling’ in het decreet), vorming en begeleiding (‘praktijkondersteuning’) en een hele resem publieksprojecten waarin FARO (minstens één) vinger in de pap had, zoals Erfgoeddag, de herdenking van Expo '58, de Week van de Smaak, enzovoort (‘beeldvorming en communicatie’).

FARO belicht ook de eigen internationale werking, publicaties – waaronder het tijdschrift - en andere troeven en initiatieven. De mensen achter de organisatie treden eveneens uit de schaduw, net als degenen die de organisatie besturen. Kortom, een focusdossier dat anders is dan alle voorgaande.

Lees het tijdschrift op de website van FARO.

• 28-09-2018
  • Maite De Beukeleer (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)