Vacature: deskundige chalcografie bij de Koninklijke Bibliotheek van België

"vacancy" afbeelding van een vacature

De Koninklijke Bibliotheek van België verzamelt alle Belgische publicaties en speelt een essentiële rol in het vrijwaren van het historische, wetenschappelijke en literaire geheugen van het land. Voorzien in wetenschappelijke informatie evenals een belangrijk en omvangrijk hedendaags en historisch cultureel erfgoed verwerven, bewaren, beheren en valoriseren zijn de absolute basisopdrachten van deze instelling. Om die opdracht mee te realiseren is de KBR nu op zoek naar een deskundige chalcografie (m/v/x).

Wat doe je?

• Je draagt bij tot het beheer van de collecties drukvormen (hout, zink, lino, steen of koper) en je maakt met behulp van die drukvormen afdrukken.
  • Je draagt bij aan de bewaring en verspreiding van het chalcografisch erfgoed van de Koninklijke Bibliotheek van België.
  • Je baat het afdrukatelier uit als assistent meester drukker:
  • Je maakt zwart-wit- en kleurafdrukken van de drukvormen die deel uitmaken van de chalcotheek. Je bepaalt de juiste technieken en materialen voor het afdrukken van de platen.
  • Je onderhoudt de persen en de drukvormen.
  • Je blijft op de hoogte van de evolutie van de druktechnieken die in het atelier worden toegepast (de verzameling historische en moderne drukvormen).
  • Je beheert de chalcotheek:
  • Je staat de verantwoordelijke van het Prentenkabinet actief bij in het beheren van de chalcotheek vanuit het oogpunt van geoptimaliseerde bewaaromstandigheden en exploitatie volgens hedendaagse normen.
  • Je staat de verantwoordelijke van het Prentenkabinet en de directie Erfgoedcollecties actief bij in het administratief beheer van de chalcografie (inventaris, bruikleendossier, beheer grondstoffen,…).
  • Je valoriseert de verzamelingen:
  • Je begeleidt stages en geeft masterclasses om het vak van meesterdrukker in hoog- en diepdruktechnieken levend te houden en je kennis door te geven.

Gezien de specificiteit van de functie, zal er in het begin intern een bijkomende opleiding voorzien worden.

Wat wordt er van je verwacht?

Gedragsgerichte competenties

• Je creëert en bevordert de groepsgeest door je mening en ideeën te delen en door bij te dragen aan de oplossing van conflicten tussen collega's.
  • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier, levert hen een persoonlijke dienstverlening en onderhoudt constructieve contacten.
  • Je handelt integer, in overeenstemming met de verwachtingen van de organisatie, respecteert vertrouwelijkheid, komt verbintenissen na en vermijdt elke vorm van partijdigheid.
  • Je plant en beheert je eigen groei actief in functie van je mogelijkheden, interesses en ambities door je eigen functioneren kritisch in vraag te stellen en je continu nieuwe inzichten, vaardigheden en kennis eigen te maken.
  • Je beschikt over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid op te nemen voor de correctheid van ondernomen acties.
  • Je analyseert gegevens gericht en beoordeelt informatie kritisch.
  • Je gaat zelfstandig om met en lost problemen op, zoekt alternatieven en voert de oplossing uit.

Een volledige lijst van verwachtte competenties vindt u hier terug.

Wat mag je verwachten?

• Mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
  • Uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
  • Voordelige hospitalisatieverzekering
  • Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
  • Voordelen en interessante aanbiedingen via de Fed+-kaart
  • Mogelijkheid voor een fietsvergoeding
  • Allerlei sociale voordelen
  • Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
  • Mogelijkheid om eventuele overuren in recup op te nemen
  • Glijdende werkuren in een 38-uren week
  • Minimum 26 dagen verlof per jaar

Een volledige lijst van het aanbod vindt u hier terug.

Hoe solliciteren?

Solliciteren kan tot en met 25/06/2018. Je moet online solliciteren via 'Mijn Selor'.

• 21-06-2018
  • Sohnia Hashmi (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)