Save the date: Internationale conferentie over inclusieve boekensector

afbeelding van een muur vol boeken

De conferentie richt zich tot bibliotheken, uitgeverijen, boekhandels, auteurs, illustratoren,  leesbevorderaars & literaire organisaties.

Alle spelers die een bijdrage kunnen leveren tot het inclusiever maken van boeken en van de boekensector worden uitgenodigd. De organisatoren halen ook inspiratie uit het buitenland. De conferentie is de start van een Europees project en van een traject met, voor en door de boekensector rond beeldvorming in literatuur.

Inspiratie uit het buitenland

Siena Parker, head of corporate responsibility bij Penguin Random House (UK), geeft een unieke inkijk in de bedrijfsorganisatie. De uitgeverij ziet investeren in diversiteit niet enkel als een commerciële opportuniteit maar ook als een urgentie. Deze keynote laat zien waarom ze dat vinden én hoe ze dat aanpakken.

Inclusive Minds (UK) is een organisatie die samen met auteurs, illustratoren, uitgevers, bibliotheken, boekhandels e.a. aan innovatieve projecten werkt om het aanbod aan inclusieve, diverse en toegankelijke boeken te vergroten. Inclusive Minds deelt haar ervaringen in een interactieve workshop rond de opmaak van een sectorbreed charter waarin het Vlaamse letteren- en boekenvak zich gezamenlijk uitspreekt voor inclusie en diversiteit.

• 28-05-2018
  • Sohnia Hashmi (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)