Nieuws van de DBNL - februari 2018

Nieuwsbrief DBNL februari

Een nieuwe maand, een nieuwe DBNL-nieuwsbrief

In de lijst met nieuwe titels is er aandacht voor 'Vlaamsche zaak', een pleidooi geschreven door J.A. De Laet in 1878 dat op politiek niveau in België heeft geleid tot de tweede taalwet. Sindsdien moeten ambtenaren in Vlaanderen en Brussel  corresponderen met burgers of andere ambtenaren in het Nederlands, tenzij die dat anders wensen.

Verder verschenen deze maand 'Het geminachte kind' van Guus Kuijer uit 1983, nieuwe werken van de gezusters Loveling en het Burmadagboek 1942-1945 van beroemd cabaretier Wim Kan.

In de rubriek Parels uit de DBNL komt de briefwisseling tussen Menno Ter Braak en Willem Elsschot aan bod. Ter Braak was voor Elsschot cruciaal om populariteit te verwerven bij het Nederlandse publiek. Achter zijn rug om liet Ter Braak zich echter niet altijd positief uit over zijn Vlaamse collega.

Klik hier om u voor de nieuwsbrief aan te melden.

Over DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. De website wordt jaarlijks zo’n vier miljoen keer geraadpleegd.

• 01-02-2018
  • Charles Derre