#ColorOurCollections: STCV doet mee aan #ColourOurCollections

Campagnebeeld van #ColorOurCollections

#ColorOurCollections is een evenement op sociale media dat wordt georganiseerd door bibliotheken, archieven, musea en andere culturele instellingen van over de hele wereld. Deze instellingen maken voor de gelegenheid kleurplaten van hun collectiestukken en delen deze met de hashtag #ColorOurCollections. Zo plaatsen zij hun collectiestukken in de kijker en nodigen ze iedereen uit om er creatief mee aan de slag te gaan.

STCV in #ColorOurCollections

Het initiatief werd voor het eerst georganiseerd door The New York Academy of Medicine Library in 2016. Nu doet ook onze Short Title Catalogus Vlaanderen (STCV) mee aan het kleurfestijn dat dit jaar loopt van 5 tot 9 februari.

De immer aangroeiende catalogus STCV bevat bibliografische gegevens over oude Vlaamse drukken. Niet alle gebruikers weten echter dat daar ook drukkersmerken bij horen. Om deze gegevens onder de aandacht te brengen, hebben we ervoor gekozen om kleurplaten te maken van een aantal illustere en decoratieve drukkersmerken.

Klik hier en ontdek onze mooie kleurplaten!

• 05-02-2018
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)