VIAA start 2018 met een voltallige raad van bestuur

Afbeelding met pionnen, mensen op verschillende posities signifiërend

Eind 2017 schreef VIAA (Vlaams Instituut voor digitale Archivering en ontsluiting van het Audiovisueel erfgoed) zes vacatures uit voor bestuurders. Ze zochten twee vertegenwoordigers van hun content partners en vier onafhankelijke bestuurders. Eind december heeft de algemene vergadering de zes nieuwe bestuursleden aangeduid, die, samen met de zes eerder gekozen leden (voorgedragen door de Vlaamse Regering en VRT), de raad van bestuur vervolledigen. Een daarvan is Sylvia Van Peteghem, directeur van onze partnerbibliotheek UGent - Boekentoren. Ook Saskia Scheltjens die nu voor het  Rijkmuseum in Amsterdam werkt heeft affiniteit met erfgoedbibliotheken. Wij wensen deze nieuwe raad van bestuur veel succes.

De volledige samenstelling van de raad van bestuur van VIAA, bestaat nu uit de volgende leden:

• Ann Deckers
  • Sylvia Van Peteghem
  • Saskia Scheltjens
  • Pedro De Bruyckere
  • Dirk Lens
  • Sabine Belis
  • Greet Claes
  • Johan Swinnen
  • Wim Vanobberghen
  • Lut Vercruysse
  • Jan Vermassen