Gezocht: grote veren van inheemse vogels

Het Book Heritage Lab uit Leuven zoekt grote vogelveren

Raven, zwanen, eenden, ganzen, kraaien, parelhoenders, fazanten, patrijzen, kalkoenen, reigers, uilen, valken,... Bezit u toevallig grote slagpennen (langer dan 25 cm) van inheemse vogelvlerken? Het voornaamste is dat de schacht van de veer gaaf is en bij voorkeur afkomstig uit de rechtervleugel (dit zou beter zijn voor rechtshandige kopiisten). Vanwaar deze oproep? De onderzoekers van het Book Heritage Lab in Leuven doen experimenteel onderzoek binnen het BRAIN Fingerprint Project naar schrijfmaterialen en technieken van kopiisten, tekenaars en miniaturisten uit de middeleeuwen.

De penveren kunt u in een gesloten omslag met uw naam afgeven in de Maurits Sabbebibliotheek t.a.v. het Book Heritage Lab, Ch. Debériotstraat 26 - bus 3102, 3000 Leuven.

• 24-11-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)