Vacature: erfgoedmedewerker bijzondere collecties (KU Leuven Bibliotheken)

Binnen de KU Leuven Bibliotheken beheert de dienst Bijzondere Collecties, samen met de Maurits Sabbebibliotheek (faculteit Theologie en Religiewetenschappen), de bibliothecaire erfgoedcollecties van de KU Leuven (manuscripten, oude drukken, grafiek en andere kostbare werken). Deze waardevolle collecties vereisen speciale zorg met aandacht voor het behoud en beheer ervan, het verwerven van unieke stukken, de ondersteuning voor onderwijs en onderzoek en de publieksgerichte valorisatie.
Website van de eenheid

Functie

Als erfgoedmedewerker treed je op als het gezicht van de dienst en garandeer je een professioneel onthaal, informatie- en dienstverlening. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de classificatie en registratie van enkele deelcollecties:

• Je verzorgt samen met je collega’s de baliewerking en geeft eerstelijnsinformatie (face-to-face, per telefoon of per mail) aan de gebruikers over de werking van de bibliotheek, de werking van de catalogus, de collecties en de plaatsing open rek.
  • Je houdt toezicht op de consultatie en goede manipulatie van erfgoedmaterialen.
  • Je volgt de scan-on-demand-aanvragen voor digitalisering op.
  • Je volgt het bezoekersregister op en bent verantwoordelijk voor het in- en uitleveren van items.
  • Je bewaakt de orde en netheid in de publieke ruimtes van de bibliotheek, inclusief het naleven van de bibliotheekregels en het terugplaatsen van de open-rekcollectie.
  • Je zorgt voor de logistieke ondersteuning van de leeszaal van Bijzondere Collecties, bv. reprografie.
  • Je ondersteunt mee de communicatiekanalen van de dienst (website, Facebook).
  • Specifieke taken i.v.m. de classificatie en registratie van deelcollecties gebeuren in overleg met het hoofd en de conservatoren van Bijzondere Collecties.
  • Voor al deze taken als erfgoedmedewerker rapporteer je aan het hoofd Bijzondere Collecties.

Profiel

• Je beschikt bij voorkeur over een diploma op bachelor niveau, bij voorkeur in de geesteswetenschappen. Een kwalificatie in het bibliotheekwezen is een bijkomende troef.
  • Je bent vertrouwd met MS Office.
  • Kennis van bibliotheeksoftware (Alma) is een pluspunt.
  • Basiskennis van het omgaan met erfgoedmaterialen strekt tot aanbeveling.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels en een goede kennis van het Frans. Een basiskennis van Latijn strekt tot aanbeveling.
  • Je bent klantgericht en nauwgezet en kunt zelfstandig en gestructureerd werken met oog voor detail.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse tewerkstelling van bepaalde duur (einddatum: 31.12.2017), bij voorkeur met onmiddellijke indiensttreding. De functie is gekoppeld aan een salaris in graad 3 of 4, afhankelijk van je ervaring en competenties.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Charlotte De Roey, tel.: +32 16 37 60 06.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 16/10/2017 via de online sollicitatietoepassing

Bestanden
  • 26-09-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)