Oproep culturele projecten met regionale uitstraling

Calendar

Vanaf 1 januari 2018 zijn de provincies niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden bevoegdheden, zoals Cultuur, Jeugd, Welzijn en Sport. Op 9 november 2016 werd hiervoor het decreet betreffende de nieuwe taakstelling van de provincies goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Om een duurzame overdracht te bereiken, wordt 2018-2019 een overgangsperiode waarin verschillende maatregelen voor cultuur en jeugd het waardevolle regionale culturele veld ondersteunen.

Eén van de maatregelen is het transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling.

Het transitiereglement moet de subsidiëring van culturele projecten die het lokale niveau overstijgen, waarborgen in 2018 en 2019. Het reglement vormt een complementaire poot van het Vlaams cultuurbeleid, naast het lokale en landelijke cultuurbeleid.

Wanneer een subsidieaanvraag indienen?

Het transitiereglement voorziet vier indieningsdata in de komende twee jaar. De eerste deadline voor de indiening van projectvoorstellen is uiterlijk 1 oktober 2017 voor projecten die aanvangen op 1 januari 2018.

De volgende deadlines zijn:

• 1 april 2018 (voor projecten die aanvangen op 1 juli 2018)
  • 1 oktober 2018 (voor projecten die aanvangen op 1 januari 2019)
  • 1 april 2019 (voor projecten die aanvangen op 1 juli 2019).

Hoe een subsidieaanvraag indienen?

De subsidieaanvraag moet je indienen via de KIOSK-applicatie.

Infosessies

Tijdens de volgende infosessies wordt het transitiereglement en de KIOSK-online aanvraagapplicatie toegelicht:

• Vlaams-Brabant: VAC Leuven – 22 augustus 2017
  • Limburg: VAC Hasselt - 28 augustus 2017
  • West-Vlaanderen: Provinciehuis Boeverbos - 5 september 2017
  • Antwerpen: De Nieuwe Vrede - 6 september 2017
  • Oost-Vlaanderen: VAC Gent – 7 september 2017

Om je in te schrijven voor de infosessies, of om de originele oproep te bekijken (met bijkomende uitleg), klik hier.

• 29-08-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)