Vacature: Jobstudent Onthaalmedewerker Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Leeszaal Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Stad Antwerpen is op zoek naar een attente jobstudent voor de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience die de bezoekers een warm en vriendelijk onthaal bezorgt. Die student is klantgericht, maakt klanten wegwijs in de bibliotheek en ondersteunt hen bij hun zoektocht naar informatie.

Wat doe je?

• Je bent het visitekaartje van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Je ontvangt en begeleidt bibliotheekgebruikers aan het onthaal, in de leeszaal en in de microfilmleeszaal.
  • Je schrijft nieuwe bezoekers in en maakt hen wegwijs in de bibliotheek.
  • Je beantwoordt vragen van klanten aan de balie, aan de telefoon of via e-mail.
  • Je volgt de aanvragen van boeken uit het magazijn op via het bibliotheeksysteem.
  • Je ondersteunt bezoekers bij hun zoektocht naar informatie. Je legt hen uit hoe ze gebruik kunnen maken van de beschikbare apparaten zoals microfilmlezers en boekenscanners.
  • Je houdt toezicht op de bezoekers.

Wat verwachten we van je?

• Je hebt een brede interesse op het vlak van de humane wetenschappen. De Erfgoedbibliotheek en haar collectie prikkelen je nieuwsgierigheid.
  • Je begeleidt graag mensen in hun zoektocht naar informatie.
  • Je reageert vriendelijk, tijdig en correct op vragen. Je vraagt actief door bij onduidelijkheid. Je kan klachten opvangen.
  • Je gaat vlot om met heel verschillende mensen. Spreken voor een groep schrikt je niet af.
  • Je hebt interesse voor IT en voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Je bent vertrouwd met de werking van een computer (Verkenner, Word, Excel, Outlook) en je leert snel omgaan met nieuwe softwarepakketten.
  • Je blijft kalm en rustig in onverwachte situaties of bij verhoogde werkdruk.
  • Je bent een teamspeler, maar je kan ook zelfstandig werken en je streeft altijd naar een kwalitatief eindresultaat. Je werkt constructief mee in het team.
  • Je neemt verantwoordelijkheid en acties op binnen je takenpakket.
  • Je bent bereid de kledijvoorschriften van de stad Antwerpen toe te passen.
  • Je bent iemand om op te bouwen, iemand die zich wil inzetten voor een betere stad.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

• Je bent minstens 16 jaar, ten laatste op 31 augustus 2017.
  • Je bent het school- of academiejaar 2017-2018 ingeschreven als regelmatige student en kan een inschrijvingsbewijs als student of kopie van je studentenkaart 2017-2018 voorleggen.
  • Het bestuur wil de diversiteit van het personeel aanmoedigen. Bij de stad moeten veel mensen met veel verschillende visies kunnen werken. Maar de uiterlijke tekenen van die persoonlijke overtuiging kunnen niet worden getoond bij rechtstreeks klantencontact. Dan staan neutraliteit van de dienstverlening en respect voorop. Uiterlijke symbolen van levensbeschouwelijke, religieuze, politieke of andere overtuigingen worden bij rechtstreeks klantencontact niet gedragen.

Wat mag je van ons verwachten?

• Je wordt tewerkgesteld met een contract voor jobstudenten.
  • Je verdient € 11,22 bruto per uur.
  • Je ontvangt naast je loon ook een fietsvergoeding of tegemoetkoming in je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
  • Plaats van tewerkstelling:
    • Je wordt tewerkgesteld bij de bedrijfseenheid Cultuur, Sport, Jeugd en Onderwijs.
    • Je gaat aan de slag in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, dé bewaarbibliotheek van de stad Antwerpen. Ze bewaart en verzamelt al meer dan vijf eeuwen Vlaams cultureel erfgoed. Met een collectie van meer dan 1,5 miljoen volumes is de bibliotheek een van de belangrijkste erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en zijn haar collecties fundamenteel voor het wetenschappelijk onderzoek. Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen.
  • Periode van tewerkstelling:
    • Je werkt elke woensdag van 16.00 tot 20.00 uur en elke zaterdag van 8.45 tot 13.15 uur, uitgezonderd op feestdagen.
    • Vanaf 15 september tot en met 31 december 2017.
      In september krijg je een opleiding van 7,5 uur. Het concrete moment spreek je af met de leidinggevende.

Hoe solliciteren?

Solliciteren doe je via de Talentbank en is mogelijk tot en met 18 augustus 2017. Het schoolattest en het uittreksel van het strafregister kan je uploaden of doormailen naar jobstudent@stad.antwerpen.be. Zonder deze attesten kan je niet aan de slag!

Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag? Mail dan naar jobstudent@stad.antwerpen.be of contacteer Tania De Vos (03 338 46 12), Wendy Bryssinck (03 338 24 27) of Laura Kas (03 338 63 12).

Stad Antwerpen zoekt ook andere jobstudenten voor de periode van september tot en met december. Bekijk hier alle vacatures. Solliciteren kan tot en met 18 augustus.

• 07-08-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)