DEN-directeur Marco de Niet maakt overstap naar UBL Leiden

Marco de Niet - Foto: Anne Reitsma

Marco de Niet ruilt vanaf september zijn post als directeur bij Stichting DEN, Kennisinstituut Digitale Cultuur in voor een plekje bij de Universitaire Bibliotheken Leiden. Hij is er benoemd tot divisiemanager onderzoek- en onderwijsdiensten en plaatsvervangend directeur.

Digitaal Erfgoed Nederland

Marco de Niet is sinds 2007 directeur van Digitaal Erfgoed Nederland (DEN), het nationale kennisinstituut voor digitalisering in de Nederlandse cultuursector. Als directeur zette Marco de Niet zich onder meer in voor beleidsontwikkeling op het gebied van digitaal erfgoed en samenwerking in een internationale context. Hij werkte ook mee aan het versterken van de dwarsverbanden tussen digitaal erfgoed en wetenschap. Daarnaast is hij een drijvende kracht geweest achter het Netwerk Digitaal Erfgoed. Voorafgaand aan zijn rol bij DEN was Marco de Niet onder meer hoofd van de afdelingen innovatieve projecten en digitale duurzaamheid bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Universitaire Bibliotheken Leiden

Vanaf 18 september gaat Marco de Niet aan de slag bij de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) als opvolger van drs. Kees Konings. Hij brengt grote expertise mee op het gebied van digitalisering, informatiemanagement, digitale dienstverlening en beleidsontwikkeling.

De divisie onderzoek- en onderwijsdiensten van de UBL omvat zes afdelingen: Bibliotheeklocaties & Diensten, Centre for Digital Scholarship, Conservatoren Bijzondere Collecties, Diensten Bijzonder Collecties, Faculty Liaison & Diensten en Informatie & Gebruikersondersteuning.

• 25-07-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)