Vacature: vrijwilligers Informatie aan Zee

Logo: Informatie aan Zee - VVBAD

Informatie aan Zee is het tweejaarlijkse ICT-congres voor bibliotheken, archieven en documentatiecentra. Het congres vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 september 2017 in het Kursaal Oostende en wordt georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw (VVBAD). We verwachten 800 bezoekers per dag voor meer dan 50 lezingen en een beurs met ruim 30 standhouders.

Om de organisatie van dit evenement in goede banen te leiden, zoekt de VVBAD vrijwilligers.

Opdracht

Als vrijwilliger help je beide dagen bij het onthaal. Dat houdt in:

• Onthaal van de deelnemers;
  • Uitdelen van de beurstassen;
  • Klaarzetten van de zalen.

Bij de start van de sessie help je door deelnemers de weg te wijzen.
Daarnaast ben je gedurende een dag zaalverantwoordelijke voor één of twee zalen. Dat betekent:

• Je treedt op als assistent van de sessieleider die de sprekers introduceert, de tijd bewaakt en het debat leidt;
  • Je helpt de sprekers bij het klaarzetten van hun presentaties en het testen van de apparatuur;
  • Je bent het eerste aanspreekpunt bij technische problemen en kan voor verdere ondersteuning steeds beroep doen op een VVBAD-medewerker.

Wat wordt er verwacht?

• Interesse voor de ontwikkelingen in de bibliotheek- en archiefsector in Vlaanderen;
  • Een klantgerichte attitude;
  • Elementaire technische vaardigheden (gebruik van usb-sticks, Powerpoint …)

Aanbod

• Je neemt gratis deel aan het grootste bibliotheek- en archiefcongres in Vlaanderen;
  • De VVBAD betaalt je verplaatsing naar en van Oostende.

Praktisch

Heb je interesse om als vrijwilliger deel te nemen aan Informatie aan Zee? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Lise Vandecruys (lise.vandecruys@vvbad.be).

• Solliciteren voor: 30.06.2017
  • Werkgever: VVBAD
  • Locatie:  Kursaal Oostende

Kom hier meer te weten over Informatie aan Zee.

• 15-06-2017
  • Sarah Voet (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)