Geef uw mening over het beleidsplan 2019-2023 van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek

Logo: Vlaamse Erfgoedbibliotheek

Eind 2018 loopt de huidige beleidsperiode van de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek af. Het bestuur werkt momenteel aan een nieuw beleidsplan voor 2019-2023. We doen dit binnen de contouren van het nieuwe cultureel-erfgoeddecreet van 24 februari 2017. Dit houdt in dat we onze (net-)werking willen continueren, verbreden én verdiepen als ‘dienstverlenende organisatie’ voor de brede sector van erfgoedbibliotheken.

Een ambitieus programma

In dit beleidsplanningsproces maken we maximaal gebruik van de informatie die we de afgelopen jaren via stakeholderbevragingen, behoefteanalyses, denkdagen, onderzoeken en contacten allerhande hebben verzameld. Hiermee stippelen we een ambitieus programma uit dat de beheerders van historische bibliotheekcollecties in Vlaanderen en Brussel effectief ondersteunt. We hopen dan ook dat de Vlaamse overheid dit plan met de nodige middelen honoreert.

Onze ideeën en denkpistes hebben we op 8 mei op het Overlegplatform voor het eerst aan de sector gepresenteerd. We focussen daarbij op vier domeinen die prioritair zijn voor erfgoedbibliotheken: Bibliografische Ontsluiting, Digitale Bibliotheek, Collectiebeleid en Presevering/Conservering. Daarnaast zijn er algemene of transversale acties zoals belangenbehartiging, netwerking en samenwerking.

Denk met ons mee!

Graag horen we van u wat u hiervan vindt. Laat het ons weten via het Discuto-platform!

Hoe werkt het? U kan per voorstel met een rood of groen duimpje aangeven of u ermee akkoord gaat (of niet). Via "comments" kan u in een commentaarveld uw verklaring, aanvullende tips, opmerkingen, suggesties of vragen kwijt.

Deelnemen aan deze online discussie kan tot 28 mei. We danken u alvast voor uw medewerking!

• 12-05-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)