Vrijwilligers in de erfgoedsector: praktijk en theorie

Cover 'Geweldig en gewild'

Vrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar vind je hen? Welke obstakels kom je zoal tegen in je vrijwilligerswerking, en hoe ga je daarmee om? Ter gelegenheid van de Week van de vrijwilliger lanceerde FARO, Heemkunde Vlaanderen en Familiekunde Vlaanderen ‘Geweldig en gewild’. Deze digitale bundel bevat vijftig inspirerende voorbeelden van het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

Geïnteresserd in werken met vrijwilligers?

Deze eerdere publicaties over vrijwilligers in de erfgoedsector helpen u op weg:

ABC van het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector, red. Gregory Vercauteren. Brussel: FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed / Heemkunde Vlaanderen / Herita, 2014.

De vijf v’s van het vrijwilligersbeleid. Stappenplan voor een succesvolle vrijwilligerswerking in je erfgoedorganisatie, red. Daphné Maes, Tine Vandezande en Gregory Vercauteren. Brussel / Mechelen: FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed / Heemkunde Vlaanderen, 2016.

• 31-03-2017
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)