De Biekorfsessies: Erfgoedtopstukken uit de OB Brugge op YouTube

biekorfsessies

De Openbare Bibliotheek Brugge bewaart een schitterende erfgoedcollectie met onder andere middeleeuwse handschriften, de allereerste gedrukte Brugse boeken en het Guido Gezellearchief. Enkele van de topstukken die veilig achter slot en grendel bewaard worden, kan je nu op YouTube bewonderen in de zogenaamde 'Biekorfsessies'.

In een kort filmpje over één bepaald erfgoedstuk geeft een wetenschappelijk medewerker op een toegankelijke manier uitleg. De filmpjes zijn in verschillende talen beschikbaar, want de erfgoedcollectie van de bib kan ook heel wat internationale onderzoekers bekoren. Op dit moment staan vijf Biekorfsessies in verschillende talen online. Na deze lancering wordt regelmatig een nieuw filmpje toegevoegd.

• 30-03-2017
  • Dieter Tanghe (Openbare Bibliotheek Brugge)