Vacature: Communicatieverantwoordelijke / hoofdredacteur META, VVBAD

Logo VVBAD

De VVBAD is dé beroepsvereniging in Vlaanderen van bibliothecarissen, archivarissen en documentalisten. Onze ledenvereniging, ondersteund door een professioneel team, stimuleert overleg en samenwerking in het werkveld, met zin voor verdieping en vernieuwing. De VVBAD vertegenwoordigt de sector bij overheden en andere partners. Wij treden op als adviseur en belangenbehartiger. Zo ijveren we ervoor dat alle burgers nu en in de toekomst gebruik kunnen maken van goed bewaarde en toegankelijke informatie. De VVBAD is uitgever van META, tijdschrift voor bibliotheek & archief. Sinds de lancering in 2011 is META uitgegroeid tot het vakblad van de informatieprofessionals in Vlaanderen.

Het VVBAD-secretariaat telt zes vaste medewerkers en bevindt zich vlakbij Berchem-station. Voor de versterking van dit secretariaat is de VVBAD op zoek naar een communicatieverantwoordelijke / hoofdredacteur.

Functie

Als communicatieverantwoordelijke geef je het communicatiebeleid van de VVBAD vorm. Je ontwikkelt en implementeert het communicatieplan, aansluitend bij het beleidsplan van de vereniging. Je zorgt voor een optimale afstemming van de diverse communicatiekanalen, zowel op papier als digitaal, zodat deze de doelstellingen en de werking van de vereniging ten volle ondersteunen. Je volgt nieuwe ontwikkelingen op vlak van communicatie op en onderzoekt wat ze kunnen betekenen voor de vereniging.

Je treedt op als hoofdredacteur voor META, tijdschrift voor bibliotheek & archief en voor de losbladige Wegwijzer voor bibliotheken en documentatiecentra. Je werkt hiervoor nauw samen met beide redactieraden. Je bent verantwoordelijk voor de inhoud en de planning van beide publicaties en staat ervoor in dat ze tijdig verschijnen. Je begeleidt de stafmedewerker communicatie en de lay-outmedewerker. Je assisteert de coördinator bij het dagelijks beheer van de vereniging.

Functieprofiel

• Je beheerst het Nederlands perfect en beschikt over uitstekende redactionele vaardigheden;
  • Je communiceert vlot, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je kan goed omgaan met deadlines, zowel voor jezelf als voor auteurs die bijdragen leveren;
  • Je speelt creatief in op onverwachte omstandigheden en maakt gebruik van opportuniteiten;
  • Je bent diplomatisch en luistervaardig;
  • Je werkt nauwgezet en planmatig;
  • Je kan zelfstandig en in team werken;
  • Je kan werken met vrijwilligers en je weet collega’s te motiveren;
  • Je kan een uitgebreid relatienetwerk opbouwen en onderhouden;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het maken van een tijdschrift;
  • Je bent vertrouwd met de bibliotheek-, archief- en documentatiesector;
  • Je beschikt over een masterdiploma.

Aanbod

De opdracht wordt verloond volgens het barema L1 van paritair comité 329.01 (aanvangswedde 2.816,72 euro voor een voltijdse functie), aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een vergoeding in het woon-werkverkeer.

Praktische informatie

Heb je interesse voor deze functie? Stuur dan ten laatste op 31 januari 2017 je sollicitatiebrief met curriculum vitae via e-mail naar Bruno Vermeeren, coördinator VVBAD (bruno.vermeeren@vvbad.be). Ook voor meer inlichtingen over deze functie kan je contact opnemen met Bruno. Sollicitatiegesprekken zijn voorzien op maandag 6 maart.

• 11-01-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)