Boek tijd voor een (historisch) boek #boektijdvooreenboek

Boek tijd voor een historisch boek

Boek tijd voor een boek. Met deze leuze en gelijknamige campagne sporen Boek.be en het BoekenOverleg recreatieve lezers aan om in hun (elektronische) agenda bewust tijd vrij te maken om te lezen. Vandaag gaat de campagne van start met een leesmarathon.

Op zoek naar leesvoer om de gevonden tijd mee te vullen? Duik eens in de verleden tijd. In de online erfgoedbibliotheek Flandrica.be vind je historische literatuur die je gewoon mee naar huis mag nemen – op je computer, ipad of smartphone. Een greep uit ons assortiment:

Jacobus Joannes du Caju, Reynaert den Vos

Reynaert den Vos, oft der dieren oordeel.

Hilarion Thans, Kleine Hari

Kleine Hari

Georges Eekhoud, Escal-Vigor

Escal-Vigor: roman

Beatrys

Beatrys

Stijn Streuvels, Lenteleven

Lenteleven

Rayomond Brulez, Novellen en schetsen

Novellen en schetsen

Hervé Stalpaert, Oude Westvlaamsche volksvertelsels

Oude Westvlaamsche volksvertelsels

Guido Gezelle, Vlaemsche dichtoefeningen

Vlaemsche dichtoefeningen

Liever iets anders? Kijk in de sectie Taal- en letterkunde op Flandrica.be. Of snuffel in ons brede aanbod non-fictie in de vele themarekken.

De organisatoren

Boek.be vzw is de confederatie van de belangenverenigingen van het Vlaamse boekenvak, nl. de Vlaamse boekverkopers (VVB), de uitgevers (VUV) en de boekenimporteurs (VBI). Haar kerntaak is het bevorderen van het boek in Vlaanderen door haar ledenverenigingen een optimale inhoudelijke en logistieke steun te verlenen.

Het BoekenOverleg brengt partijen die zich bezig houden met het boek, literatuur en lezen in een structureel overleg samen. Het doel van dit overlegplatform is om te werken aan een overkoepelend langetermijnbeleid, gesteund op gemeenschappelijke belangen. De Vlaamse Erfgoedbibliotheek maakt deel uit van het BoekenOverleg en vertegenwoordigt daarin de cluster Erfgoed Boek en Literatuur.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 21-06-2016
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)