Opening Book Heritage Lab - KU Leuven

Middeleeuws handschrift in het Book Heritage Lab

Op maandag 30 mei opent de nieuwe locatie van het Book Heritage Lab, het expertisecentrum voor onderzoek en conservatie van documentair erfgoed aan de KU Leuven.

Het Book Heritage Lab is een initiatief van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen en Illuminare – Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst, beide experts op het domein van documentair erfgoed. In dit innovatief expertisecentrum zal de materiële toestand van Middeleeuwse en vroegmoderne papieren en perkamenten documenten onderzocht worden. De focus ligt hierbij op productie, bewaring, wetenschappelijke beeldvorming en conservatie.

Bezoek

Het gloednieuwe onderzoekslabo is op 30 mei te bezichtigen tussen 17.00 en 19.00 uur. Het adres is Charles Debériotstraat 26, 3000 Leuven. Bij wijze van registratie dient u zich aan te melden bij evelien.denecker@kuleuven.be

• 30-05-2016
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)