Tentoonstelling 'Boeken met een hoek af' vanaf 1 december in de bibliotheek van Beernem

Boekbank met een gebroken hoek

Van 1 tot 29 december 2018 kan u onze reizende fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' bezoeken in de Openbare Bibliotheek van Beernem. Laat u meenemen op ontdekking langsheen diverse kwalen waaraan een boek lijden kan, voorgesteld in 26 foto's van uiteenlopende schadevormen.

Praktisch

De fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' is een initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en was reeds op verschillende locaties te gast. Ze kan in de Openbare Bibliotheek van Beernem gratis bezocht worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Heeft u interesse om de tentoonstelling zelf te programmeren? Contacteer ons via info@vlaamse-erfgoedbibliotheek.be.

Meer informatie en de volledige agenda vindt u ook terug in de activiteitenfiche.

De tentoonstelling

Onze bibliotheken bewaren fascinerende bronnen. Ze stellen iedereen in staat om kennis te vergaren over ons verleden, of om plezier te beleven aan verhalen uit vervlogen tijden. Het is dan ook een hele uitdaging om al die waardevolle, maar kwetsbare oude geschriften en historische documenten te behouden voor toekomstige generaties.

Met de tentoonstelling willen we het brede publiek laten kennis maken met de verschillende soorten schadebeelden die boeken kunnen hebben. Daarnaast worden er ook tips meegegeven voor de boekenliefhebber om eigen boeken goed te bewaren. Voorkomen is immers beter dan genezen!

01-12-2018 - 29-12-2018
Praktisch

Openbare Bibliotheek Beernem
C. Marichalstraat 1