Conferentie: The Economic History of the Book in the Early Modern Period

plank met oude boeken die in een rij staan

Op 4 en 5 oktober 2018 geven 24 sprekers uit 10 verschillende landen uiteenzettingen over economische aspecten van het boek in Europa en de Nieuwe Wereld tijdens het ancien régime. Professor Jan Luiten van Sanden (Universiteit Utrecht) verzorgt de keynote speech. Het is van 1991 geleden dat dit thema tijdens een internationaal congres nader werd belicht.

Aan het congres gaat een Miræus Lecture vooraf door professor Ian Maclean (All Souls College Oxford & University of St Andrews, UK). Op zaterdag 6 oktober 2018 hebben deelnemers de keuze tussen een drietal sociaal-culturele activiteiten in het Museum Plantin-Moretus.

Meer informatie over het programma en alle praktische punten vindt u op de website van Universiet Antwerpen.

04-10-2018 - 05-10-2018
  • 24-07-2018
  • Sohnia Hashmi (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)