Workshop score-a-thon

afbeelding van kleurrijke diagrammen

Op maandag 3 september 2018 organiseren PACKED vzw en Netwerk Digitaal Erfgoed in Breda (Nederland) een workshop rond het Scoremodel Digitale Duurzaamheid. Het Scoremodel is een zelfevaluatietool waarmee je als collectiebeheerder kunt inschatten hoe veilig de digitale erfgoedobjecten uit je collectie bewaard worden. De tool bezorgt je een score voor de verschillende aspecten die de duurzaamheid van je digitale collectie uitmaken: de degelijkheid van je bewaarstrategie; de geschiktheid van je tools en systemen; de kennis die nodig is om digitale objecten te bewaren.

Tijdens de workshop leer je om met behulp van het Scoremodel een plan van aanpak op te stellen om de duurzame bewaring van en toegang tot je digitale collectie te verbeteren. Aan de deelnemers wordt gevraagd om het Scoremodel op voorhand in te vullen. De workshop wordt vormgegeven op basis van de bekomen resultaten. De begeleiders zijn Robert Gillesse (IISG) en Bert Lemmens (PACKED vzw).

De workshop gaat door in het Stadsarchief van Breda op maandag 3 september 2018 van 14 tot 17u. Deelname is gratis en inschrijven kan tot 28 augustus. Belgische geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar bert@packed.be.

03-09-2018
  • 20-08-2018
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)