Zomertentoonstelling : Druk in Den Haag

loden letters in oude drukpers

Huis van het boek en Museum Meermanno vieren 500 jaar gedrukte boeken in Den Haag met een zomertentoonstelling.

Op 4 september 1518 werd voor het eerst een boek gedrukt in Den Haag: Die wandelinghe der bloemen. Daarvan is maar één exemplaar bewaard gebleven. Over dat boek(je) en zijn drukker, Hugo Jansz. Van Woerden, en over nog veel meer presenteert Huis van het boek dertig verhalen. Verhalen over de belangrijke rol van het boek in de hofstad Den Haag van 1518 tot nu.

500 jaar boekhistorie ontdekken

De bezoeker loopt aan de hand van archiefstukken, boeken, gravures, foto’s en gefilmde interviews door vijf eeuwen boekenstad Den Haag met zijn beroemde drukkers, uitgevers, verzamelaars, boekverkopers en ontwerpers. Bezoekers kunnen in de tentoonstelling zelf hun herinneringen toevoegen aan een plattegrond van Den Haag.

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op de de website van Museum Meermanno.

13-07-2018 - 23-09-2018
  • 10-08-2018
  • Sohnia Hashmi (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)