Basiscursus leren waarderen

Afbeelding van vintage audiosystemen

FARO organiseert in de maand mei een basiscursus van drie dagen waarin je leert waarden toekennen aan cultureel erfgoed. Er is geen voorkennis nodig om deze cursus te volgen.

Programma

8 mei 2018: je waardeert samen een object en stelt een waardenstelling op. Je maakt kennis met de handleidingen/tools en leert de meest geschikte handleiding kiezen vanuit verschillende vraagstellingen.

15 mei 2018: je waardeert een deelcollectie op locatie in functie van prioriteiten in verband met preventieve conservering, je reflectereert over struikelblokken en hoe je die kan oplossen.

22 mei 2018: het eigen traject staat centraal in functie van communicatie en participatie. Je bepaalt samen de stakeholders die je wilt betrekken en onderzoeken in welke fase(s) je hen bij het proces willen betrekken. Verder pas je de richtlijnen toe over communicatie in verband met het eigen traject.

08-05-2018 - 22-05-2018

Priemstraat 51

10u00 - 16u00

120 euro