Brugge en Parijs. Joseph-Basile van Praet en de incunabelen van Mansion

incunabel Colard Mansion

Geen enkele boekenliefhebber is meer gelinkt met Colard Mansion dan Joseph-Basile van Praet (1754-1837). Hij groeide op in de boekhandel-drukkerij van zijn vader in Brugge, trok vervolgens naar Parijs en werd er tijdens de Franse Revolutie bibliothecaris van de “Bibliothèque nationale de France”. Zijn leven lang verzamelde hij wiegendrukken van Colard Mansion.

Geneviève Guilleminot, conservateur à la Réserve des livres rares et précieux de la Bibliothèque nationale de France (2004-2017),  spreekt over het belang van Van Praet als bibliothecaris in Parijs en als boekenverzamelaar.

Aanvullende informatie

Miraeuslezing (internationale boekhistorici spreken over hun onderzoek) van de Openbare Bibliotheek Brugge, Cultuurbibliotheek en Grootseminarie i.s.m. de Vlaamse werkgroep Boekgeschiedenis
Voordracht in het Frans

23-05-2018