Studiedag: 500 jaar erfgoedbibliotheken in België

De Universiteit van Gent en de Universiteit van Luik blazen dit academiejaar welgeteld 200 kaarsjes uit. Beide instellingen herbergen dan ook belangrijke erfgoedcollecties in hun bibliotheken. Die worden tijdens deze studiedag in de kijker gezet.

Een initiatief van de FNRS

Le Fonds de la Recherche Scientifique, ofwel FNRS, organiseert de studiedag Les bibliothèques patrimoniales en Belgique, 500 ans d’histoire in de Koninklijk Bibliotheek van België (KBR).

Daarbij wordt niet alleen aandacht geschonken aan de erfgoedbibliotheken van de Universeit van Gent en de Universiteit van Luik. De bibliotheek van de Société archéologique de Namur, de collectie autografen van het Musée royal de Mariemont, en de bibliotheek van de Hertogen van Bourgondië komen ook aan bod.

Raadpleeg het programma via de website van de KBR.

17-04-2018

Park Room, Koninklijke Bibliotheek van België
Kunstberg, 1000 Brussel

9u30 - 13u00

Inschrijven kan online via dit formulier.

• 15-02-2018
  • Melissa Hodza (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)