Fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' in Harelbeke

Campagnebeeld fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af'

Onze rondreizende fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' is deze maand neergestreken in de Bibliotheek van Harelbeke, daar zullen de foto's te bewonderen zijn tot het eind van de maand.

De opzet is om het brede publiek te laten kennismaken met de verschillende soorten schadebeelden die boeken kunnen hebben. Naast enkele zeer ernstige gevallen, zoals verzuring of inktvraat, zijn er ook herkenbaardere kwalen (zoals een kapotte boekband) te zien. Deze lichte kwalen zal de bezoeker misschien herkennen uit zijn eigen boekenkast. Zo kunnen bijvoorbeeld stof, vocht of temperatuurwisselingen, het begin vormen van onomkeerbare schade. De bezoeker krijgt daarom ook enkele tips & tricks mee om zorg te dragen voor de eigen bibliotheek. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Reserveer nu

Archieven, bibliotheken, cultuurcentra en andere instellingen of organisaties die interesse hebben om deze tentoonstelling te programmeren kunnen de informatiebrochure met alle voorwaarden opvragen. Wie ‘Boeken met een hoek af’ wil reserveren of meer informatie wenst kan contact opnemen met de Vlaamse Erfgoedbibliotheek, via info@vlaamse-erfgoedbibliotheek.be – 03 338 87 92.

01-03-2018 - 31-03-2018
  • 06-03-2018
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)