Tentoonstelling "Haute Lecture by Colard": inleiding door de curatoren

Drukkersmerk Colard Mansion

Evelien de Wilde van Musea Brugge en Evelien Hauwaerts en Ludo Vandamme van de Openbare Bibliotheek Brugge geven de ideale inleiding op de tentoonstelling “Haute Lecture by Colard Mansion”. Ze hebben het over de voorbereiding en het concept van de tentoonstelling, over de prachtige collectie Mansion-incunabelen van de Openbare Bibliotheek Brugge en de uitzonderlijke bruiklenen uit onder meer de Bibliothèque nationale de France. Nooit eerder werd zo een groot aantal werken van Mansion samengebracht in één tentoonstelling. Colard Mansions werk verbindt traditie en vernieuwing en omvat naast drukken, handschriften en miniaturen ook prenten. Een uitzonderlijke veelzijdigheid die uitgebreid aan bod komt in deze lezing.

22-03-2018

Hoofdbibliotheek Biekorf (Leeszaal)

20u

€ 5 (Vrienden Biekorf en Musea gratis)