Het Vrije Waasland: de geschiedenis van stad en streek in beeld

Logo van weekblad 'Het Vrije Waasland'

Wie 50 jaar of ouder is en geboren en getogen is in het Waasland kent ‘Het Vrije Waasland’, hét nieuwsweekblad vol harde berichtgeving, meeslepende sportreportages, beklijvende kunstrecensies, ontroerende fait-divers, feestvierende verenigingen, familienieuws en –foto’s…. Alles wat met het Waasland te maken had, alles wat de verkoopcijfers van dit weekblad deed stijgen, kwam aan bod in dit ter ziele gegane nieuwsweekblad.

De tentoonstelling brengt u het Wase nieuws. Niet opgewarmd, maar fris en sprankelend, alsof het gisteren is gebeurd. De tentoonstelling, gegarandeerd een bezoek vol nostalgie, kadert in feestjaar ‘800 jaar Sint-Niklaas’.

Digitalisering

Op het openingsmoment van de expo (vrijdag 17 november om 20 uur) wordt tevens de eerste fase van de gedigitaliseerde versie van Het Vrije Waasland voorgesteld (jaargangen 1944 tot en met 1970). Dit digitaliseringsproject werd onder impuls van de Bibliotheca Wasiana opgestart en later door de Erfgoedcel Waasland gecoördineerd en tot realisatie gebracht, met de medewerking van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, het stadsarchief Sint-Niklaas en, uiteraard, de Bibliotheca Wasiana.

18-11-2017 - 16-01-2018

De Bib, H. Heymanplein 3 in Sint-Niklaas

Di – vr:  10 tot 19 uur
Za – zo: 9.30 tot 12.30 uur

Gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Voor de openingsavond op 17-11 om 20 uur, gelieve in te schrijven.

• 30-10-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)