Print and the Reformation - Luther en het boek

Print and the Reformation

Andrew Pettegree, Professor of Modern History, University of St. Andrews (VK) brengt een Engelstalige voordracht over 'Luther en het boek'. De protestantse reformatie en Luther in het bijzonder hebben het gedrukte boek grondig beïnvloed. Door de reformatie werd de boekenmarkt immers opengegooid en kreeg het boek een nieuw uitzicht. Deze evolutie begon in Wittenberg met Maarten Luther en Lucas Cranach in de hoofdrol. Voor de lezing, van 18.30 tot 19.30u, kan je kennis maken met Lutherdrukken en andere 16de-eeuwse boeken, een collectiepresentatie door de Bibliotheek van het Grootseminarie.

18.30-19.30u: collectiepresentatie

19.30u: voordracht

Aanvullende informatie

Miraeuslezing (internationale boekhistorici spreken over hun onderzoek) van de Openbare Bibliotheek Brugge, Cultuurbibliotheek en Grootseminarie Brugge i.s.m. de Vlaamse werkgroep Boekgeschiedenis