Tentoonstelling: Erasmus' Dream. Collegium Trilingue

Portret van Erasmus door Frans Huys, 1555

500 jaar onderwijsvernieuwing: Collegium Trilingue

KU Leuven viert opnieuw een 500ste verjaardag. In 1517 stichtte Hieronymus Busleyden, geïnspireerd door Erasmus, het Collegium Trilingue in Leuven. Het college is een uniek stukje geschiedenis dat bijdroeg tot de ontwikkeling van de Leuvense universiteit als een leidend centrum van het humanisme in Europa. Dat jubileum wil de universiteit niet zomaar aan zich laten voorbijgaan: een unieke en dynamische tentoonstelling, een educatieve zoektocht voor kinderen, een nieuwe publicatie, en een erfgoedwandeling naar het College op de Vismarkt – voor elk wat wils!

De tentoonstelling Erasmus’ dream. Collegium Trilingue (1517-2017)

Curator prof. dr. Jan Papy en zijn team zijn er in geslaagd om de impact die het college op de universiteit, de stad, en ver daarbuiten heeft gehad in een aantrekkelijk tentoonstellingsproject te gieten. De tentoonstelling brengt een bijzondere collectie samen van werken uit de eigen collectie en tal van partnerinstellingen en musea in binnen- en buitenland. Daarnaast geven nieuwe virtuele en digitale toepassingen een hedendaags karakter aan de presentatie van het universitair erfgoed. In de geest van Erasmus is de tentoonstelling volledig in drie talen opgebouws. Rondleidingen door experten en audiogidsen in het Nederlands, Frans en Engels nemen de bezoeker mee doorheen de expositie.

Combiformule

Tenslotte zal de universiteit, in samenwerking met Museum M, een combiticket voorzien dat de bezoeker naast de Erasmustentoonstelling toegang geeft tot de lopende tentoonstelling in M 'Over de grens. Middeleeuwse beeldhouwkunst uit de Lage Landen' én de rest van de M-collecties. Groepen die op dit aanbod willen ingaan kunnen een gids reserveren via bezoekm@leuven.be, of telefonisch op het nummer 016/27.29.29.

Aanvullende informatie 

Klik hier.

Details
Datum 
19-10-2017 - 18-01-2018
Praktisch
Locatie 

Universiteitsbibliotheek, Mgr. Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven

Tijd 

10u-17u
10u-14u op 24 en 31 december

Prijs 

€ 5 / € 4 (incl. audiogids)

Gratis toegang voor KU Leuven studenten en personeel

Groepsbezoeken zijn €4 p.p. (10-20 personen) + €30 voor een gids, te boeken via wieland.craps@kuleuven.be

Combitickets zijn €14 p.p., te boeken via bezoekm@leuven. KU Leuven personeel en studenten krijgt bij aankomst aan de Erasmus’ Dream tentoonstelling een voucher waarmee men één persoon gratis kan meenemen naar Museum M.

In samenwerking met de dienst Kunst & Erfgoed wordt ook een "Trilingueticket" aangeboden. Voor €9 kunt u de tentoonstelling Erasmus’ Dream en de tentoonstelling over de geschiedenis van de bibliotheek in de Bibliotheektoren bezoeken én krijgt u een rondleiding doorheen de Universiteitsbibliotheek aan de hand van een audiogids.

  • Agendabericht
  • |
  • 17-10-2017
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)