Studiedag: Cultuur in de Spiegel

Foto van allerlei weerspiegelde gekleurde lampen

Het jeugdwerk, het cultureel erfgoed en het sociaal-cultureel werk: allemaal willen we werk maken van een rijke en kwalitatieve culturele en educatieve praktijk!

Maar hoe kunnen we een context creëren om aan cultureel leren te werken? Hoe ondersteunen we daarbij vrijwilligers, begeleiders en gidsen in de processen die zij begeleiden? Wat vinden wij kwaliteit?

Een van de toetsstenen voor cultuureducatieve praktijken werd in 2016 gelanceerd in het onderwijs: Cultuur in de Spiegel. CiS is een theoretisch kader dat leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs kan ondersteunen om cultuur op een meer diepgaande en gevarieerde manier in de klaspraktijk te brengen.

INFORMEREN EN PRIKKELEN

Tijdens de studiedag ‘Cultuur in de Spiegel’ gaan we op zoek naar wat de theorie kan betekenen voor het jeugdwerk, het cultureel erfgoed en het sociaal-cultureel werk.Tijdens de studiedag ‘Cultuur in de Spiegel’ gaan we op zoek naar wat de theorie kan betekenen voor het jeugdwerk, het cultureel erfgoed en het sociaal-cultureel werk.

We informeren we je niet alleen over CiS, maar willen je ook prikkelen om er mee te werken, aangepast aan je doelpubliek en doelstellingen.

De studiedag valt uiteen in drie delen:

• een introductie door Lode Vermeersch (KULeuven – HIVA)
  • een kritische omslag naar de praktijk (Marijke Van Eeckhaut, Mooss)
  • inspirerende praktijkcases en discussie met deelnemers
19-10-2017

Wil je meer informatie, contacteer dan Jon Goubin.

Muntpunt (Munt 6 in Brussel)

9u30-15u30

50 euro

• 22-09-2017