Gratis online cursus: Creatief met digitaal erfgoed

MOOC

Vanaf 10 oktober kunt u gratis een MOOC (massive open online course) via het onlineplatform edX volgen met als titel Creative with Digital Heritage. Het doel van deze cursus is drievoudig:

• tonen hoe mensen creatief kunnen worden met Europeana en digitale culturele content;
  • demonstreren wat Europeana kan bijdragen aan de leergemeenschap;
  • het besef bewerkstelligen dat men niet enkel kan nadenken over culturele content maar deze kan ook beleven en ermee kan omgaan.

U kunt deze cursus op uw eigen tempo volgen en het vraagt een gemiddelde inspanning van 2 tot 4 uur per week, voor een duur van een achttal weken.

Deze cursus wordt opnieuw georganiseerd na de succesvolle editie van vorig jaar. Het evenement is een voortvloeisel uit het Europeana Space (E-Space) project over het creatieve hergebruik van cultureel erfgoed, waar onder andere PACKED vzw en KU Leuven aan deelnamen.

10-10-2017
  • 21-08-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)