Contactmoment immaterieel erfgoed

Vraagteken

Op vrijdag 29 september 2017 organiseren FARO en tapis plein een contactmoment om samen na te denken over vragen rond immaterieel erfgoed. Hoe kunnen we immaterieel cultureel erfgoed inbedden in de werking? En waar hebben we het eigenlijk over? We zien immers dat ook allerlei andere ‘immateriële’, geestelijke of ‘niet-materiële’ waarden, dimensies, aspecten en methodes van erfgoed(werking) steeds belangrijker worden in de cultureel-erfgoedwerking.

Concreet willen ze het volgende doen:

• de uiteenlopende begrippen en insteken samen doornemen;
  • streven naar werkbare operationele begripsomschrijvingen in functie van de beleidsplanning en een toekomstige werking;
  • optekenen van uw noden (zij het inhoudelijk of op het vlak van ondersteuning) bij het uitwerken van een cultureel-erfgoedwerking die immateriële en/of niet-materiële aspecten omvat.

Wanneer?

Vrijdag 29 september 2017 van 10.00u tot 12.30 uur.

Voor wie?

Collectiebeherende organisaties en bij uitbreiding organisaties uit de brede erfgoedsector met belangstelling.

Inschrijven?

Het volledige bericht en het inschrijfformulier kun je hier vinden.

29-09-2017
  • 05-09-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)