Informatie aan Zee 2017

Logo: Informatie aan Zee - VVBAD

Op 14 en 15 september 2017 organiseert de VVBAD de vijftiende editie van haar tweejaarlijks congres Informatie aan Zee. Dit is een interactief gebeuren voor informatieprofessionals, dat opnieuw zal plaatsvinden in het Kursaal te Oostende. Het omvat een beursgedeelte en een omvangrijk programma van presentaties, workshops, panels en productpresentaties.

Informatie aan Zee helpt bibliotheken, archieven en documentatiecentra om hun diensten op een professionele manier te ontwikkelen door onder andere een overzicht te geven van de recentste evoluties. De technologische focus wordt dit jaar losgelaten: alles wat u als informatie­professional aanbelangt, kan aan bod komen. En net als bij vorige edities is er ruimte voor erfgoedgerelateerde onderwerpen.

Meer informatie.

Op de website van de VVBAD vindt u het volledige terug:

De thema's dit jaar zijn Schaalvergroting, Apps, Depot, Informatiegeletterdheid, Informatiebeheer, Beleid, Bibliotheeklabo, Bibliotheeksystemen, Collectie, Erfgoededucatie, Metadata, Maatschappelijke impact, Human resources, Onderzoeksdata en Productpresentaties. Naast de lezingen, kan u terecht bij verschillende standhouders waar u vakkundig ingelicht wordt over de nieuwste trends. Beide dagen worden afgesloten met een randprogramma, met op donderdag een rondleiding en diner in Fort Napoleon en op vrijdag de workshop 'De Mediatheek XL'.

Bijdragen van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek

Ook de Vlaamse Erfgoedbibliotheek draagt bij aan Informatie aan Zee door enkele presentaties te organiseren:

• Let's Conn3ct!
    Eva Wuyts en David Coppoolse, Vlaamse Erfgoedbibliotheek vzw, Isabelle Thoelen, Provinciale Bibliotheek Limburg
  • UPLA: Universal Procedure for Library Assessment
    Eva Wuyts, Vlaamse Erfgoedbibliotheek vzw
  • Stage in de bib. Ervaringen uit de erfgoedsector
    Tom Deneire, Universiteitsbibliotheek Antwerpen, An Smets, Universiteitsbibliotheek Leuven, Ludo Vandamme, Openbare Bibliotheek Brugge en Eva Wuyts, Vlaamse Erfgoedbibliotheek vzw
  • Deponering van digitale publicaties
    Sam Capiau, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
14-09-2017 - 15-09-2017

Kursaal Oostende, Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende

Inschrijven kan via deze link.

• 26-05-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)