Congres en tentoonstelling: Bandenspanning

Leren banden - Ruusbroecgenootschap

Tijdens de maand juni staan boekbanden centraal bij het Ruusbroecgenootschap. In samenwerking met enkele andere instellingen organiseren zij de tentoonstelling en het congres 'Bandenspanning: confrontaties tussen boekbanden'.

Tentoonstelling

Van woensdag 7 juni tot en met vrijdag 7 juli 2017 kan de tentoonstelling 'Bandenspanning: confrontaties tussen boekbanden' worden bezocht in de inkomhal van de Antwerpse Universiteitsbibliotheek.

In deze tentoonstelling worden historische boekbanden uit de collecties van het Ruusbroecgenootschap en de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek getoond samen met moderne boekbanden die zijn vervaardigd door de studenten van de richting Boekkunst van de Academie Berchem Beeldende Kunsten.

Congres

Op vrijdag 16 juni vindt het boekbandencongres plaats aan de Universiteit Antwerpen. Het congres wordt georganiseerd door het Ruusbroecgenootschap, de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek en het Belgisch-Nederlands Boekbandengenootschap.

Op dit congres zullen zes sprekers vanuit hun verschillende disciplines over hun omgang en ervaringen met de boekband spreken. Vanuit vijf verschillende disciplines zullen de sprekers reflecteren over hun omgang met de boekband. Jan Storm van Leeuwen, voormalig conservator van de bijzondere boekbanden in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag, zal de middag afsluiten. Na afloop van het congres is er de gelegenheid om tijdens de receptie de tentoonstelling te bezichtigen.

Meer informatie en het programma van het boekbandencongres vindt u hier.

07-06-2017 - 07-07-2017

Tentoonstelling:

• Locatie: Inkomhal Universiteitsbibliotheek Antwerpen, Prinsstraat 13 (binnenplaats) - 2000 Antwerpen
  • Openingsuren: maandag t.e.m. vrijdag: 8u30 - 17u00 / zaterdag: 10u00 - 17u00 / gesloten op zon- en feestdagen en zaterdag 1 juli

Congres:

• Locatie: UAntwerpen Stadscampus - De Tassiszaal van het Hof van Liere, Prinsstraat 13 - 2000 Antwerpen
  • Tijdstip: 13u tot 18u
  • Deelname is gratis, inschrijven kan via deze link
  • 10-04-2017
  • Tom Swaak (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)