'Boeken met een hoek af' in de Provinciale Bibliotheek Limburg

Campagnebeeld 'Boeken met een hoek af'

Vanaf zondag 23 april kan u terecht in de Provinciale Bibliotheek Limburg voor de reizende fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af'. Laat u meenemen op ontdekking langsheen diverse kwalen waaraan een boek lijden kan, voorgesteld in 26 foto's van uiteenlopende schadevormen.

Thema

Onze bibliotheken bewaren fascinerende bronnen. Ze stellen iedereen in staat om kennis te vergaren over ons verleden, of om plezier te beleven aan verhalen uit vervlogen tijden. Het is dan ook een hele uitdaging om al die waardevolle, maar kwetsbare oude geschriften en historische documenten te behouden voor toekomstige generaties.

Met dit initiatief willen we het brede publiek laten kennis maken met de verschillende soorten schadebeelden die boeken kunnen hebben. Daarnaast worden er ook tips meegegeven voor de boekenliefhebber om eigen boeken goed te bewaren. Voorkomen is immers beter dan genezen!

De tentoonstelling zal de komende jaren op verschillende locaties gratis te bezoeken zijn. De Provinciale Bibliotheek Limburg is de eerste organisatie die 'Boeken met een hoek af' zal ontvangen. Deze opent zondag 23 april, niet voor niets op Erfgoeddag 2017. Dit jaar staat het thema Zorg centraal, 'Boeken met een hoek af' past perfect in dit plaatje.

Praktisch

De fototentoonstelling is een initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en zal in verschillende instellingen te zien zijn. Heeft u interesse om deze tentoonstelling te programmeren? Laat ons dan snel iets weten via info@vlaamse-erfgoedbibliotheek.be.

Meer informatie en de volledige agenda vindt u ook terug in de activiteitenfiche.

23-04-2017 - 20-05-2017
Praktisch

Provinciale Bibliotheek Limburg
Martelarenlaan 17