Nottebohmlezing 'Het internet, van utopie naar dystopie en terug?' (Dominique Deckmyn)

Tekstballon 'Zonder massamedia zou de wereld er heel anders uitzien'

Racisme op Twitter, fake news op Facebook, Russische hackers die verkiezingen beïnvloeden, ransomware die je pc saboteert en 'botnets' bestaande uit videorecorders en camera's die websites platleggen. In 2016 leerden we de duistere kant van het internet kennen. De utopie van de 'informatiesupersnelweg' is een nachtmerrie geworden. Komt het in 2017 weer goed?

Dominique Deckmyn schrijft al 25 jaar over technologie en de impact ervan op mens en samenleving. Sinds 2010 is hij redacteur nieuwe media bij De Standaard. Zijn column 'De technocraat' verschijnt op zaterdag.

Meer informatie vindt u op de website van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Nottebohmlezingen over de impact van sociale media

Dit voorjaar belichten de Nottebohmlezingen van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience verschillende bedreigingen of opportuniteiten van sociale media. Ze vormen een mooie inleiding op de tentoonstelling 'Conn3ct: impact van drukpers en sociale media' die in de zomer te zien is in de Antwerpse bibliotheek.

19-02-2017
  • 10-02-2017
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)