Nottebohmlezing 'Fotografie en Sociale Media: bedreiging of opportuniteit?' (Benny Lanoizelé)

Keuzescherm met opties Selfie, Shelfie en Icoon aanpassen

Facebook, Twitter, Instagram: ze hebben ons leven grondig veranderd. Het succes staat als een paal boven water. Maar wat betekenen deze platformen voor de fotografie? Hoe groot is de impact?

Elke deelnemer aan het fascinerend ecosysteem van de fotografie wordt ermee geconfronteerd. De professionele fotograaf, de fotografiewinkeliers, het fotograferend individu, de kunstfotograaf/artiest, de galerie, musea, de kunstmarkt, publiek: iedereen heeft er op een eigen manier mee te maken.

Wat te denken over de ‘Selfie’ hype? Kan men een éénduidige conclusie trekken of het nu al dan niet een verrijking dan wel nefast is? Heeft Peter Lindbergh meer dan ooit gelijk?

"Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary." (Peter Lindbergh)

Benny Lanoizelé is Senior Account Executive - Financial Services bij Microsoft en medeoprichter van eyeLoco. eyeLoco is een community rond fotografie en is geconcentreerd rond een bijzondere ruimte in Antwerpen/Berchem.

Meer informatie vindt u op de website van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Nottebohmlezingen over de impact van sociale media

Dit voorjaar belichten de Nottebohmlezingen van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience verschillende bedreigingen of opportuniteiten van sociale media. Ze vormen een mooie inleiding op de tentoonstelling 'Conn3ct: 2 media, 1 verhaal' die in de zomer te zien is in de Antwerpse bibliotheek.

29-01-2017
  • 27-01-2017
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)