Nottebohmlezingen over de impact van sociale media

Beeldschermen met berichtenfeed van sociaal medium

Dit voorjaar belichten de Nottebohmlezingen van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience verschillende bedreigingen of opportuniteiten van sociale media. Ze vormen een mooie inleiding op de tentoonstelling 'Conn3ct: impact van drukpers en sociale media' die in de zomer te zien is in de Antwerpse bibliotheek.

In 2016 leerden we de duistere kant van het internet kennen. De utopie van de 'informatiesupersnelweg' is een nachtmerrie geworden. Komt het in 2017 weer goed? Op welke manier gaat ‘de jeugd van tegenwoordig’ ook gekend als ‘de millenial’ om met communicatie. Zijn er overeenkomsten tussen het oude boek en de nieuwe media? En hoe zit het met nepnieuws op sociale media, leugens en manipulatie van de digitale nieuwsomgeving.

• 29 januari – Benny Lanoizelé: Fotografie en Sociale Media: bedreiging of opportuniteit?
  • 19 februari – Dominique Deckmyn: Het internet, van utopie naar dystopie en terug?
  • 12 maart – Laura Deschepper: Vluchtig maar onuitwisbaar
  • 9 april – Marieke van Delft: Conn3ct: 2 media, 1 verhaal. Een toelichting bij de interactieve tentoonstelling over de overeenkomsten tussen het oude boek en de nieuwe media.
  • 7 mei – Caroline Pauwels: Nepnieuws, leugens en manipulatie

Meer informatie vindt u op de website van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

29-01-2017 - 07-05-2017
  • 19-01-2017
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)