Tentoonstelling Escaut! Escaut!

Campagnebeeld Escaut! Escaut!

De tentoonstelling Escaut! Escaut! bewijst eer aan vijf Franstalige Vlaamse schrijvers geboren aan de Schelde: de dichter Emile Verhaeren en zijn tijdgenoten Georges Eekhoud, Max Elskamp, Georges Rodenbach en Maurice Maeterlinck. Hun werk werd overal in Europa gelezen. In 1911 kreeg Maeterlinck zelfs de Nobelprijs voor literatuur.

Symbolistische kunstenaars

De expo bevat prachtige manuscripten, brieven en boekuitgaven, vormgegeven en geïllustreerd door de beste symbolistische kunstenaars uit die tijd, zoals Theo Van Rysselberghe, Fernand Khnopff en Henry van de Velde.

Details
Datum 
16-09-2016 - 29-01-2017
Praktisch

Van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 17 uur

  • Agendabericht
  • |
  • 20-10-2016
  • |
  • Sohnia Hashmi (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)