Reizende tentoonstelling '50 Years of Print'

50 years of print

Omdat het wettelijk depot 50 jaar bestaat organiseert de Koninklijke Bibliotheek van België een mobiele en interactieve minitentoonstelling. Een 'minidepot' reist door het land en doet onder andere boekenbeurzen en lokale bibliotheken aan.

Meer informatie over de stopplaatsen van de reizende tentoonstelling vindt u op de site van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Het wettelijk depot

Het hoofddoel van een wettelijk depot is het verzamelen, bibliografisch ontsluiten en bewaren van het gedrukte culturele erfgoed van een land voor de toekomstige generaties. Sinds 1966 bewaart de Koninklijke Bibliotheek alle Belgische publicaties, van  het Belgische Staatsblad, kranten en tijdschriften tot stripverhalen en kookboeken.

05-03-2016 - 30-06-2017
  • 01-03-2016
  • Judith De Waele (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)