Tentoonstelling 'Op reis in mijn bibliotheek'

Op reis in mijn bibliotheek KBR Koninklijke Bibliotheek van België

Wie een boek, een kaart, een reisgids of een avonturenroman openslaat, kan de hele wereld ontdekken. De Koninklijke Vereniging van Bibliofielen en Iconofielen en de Koninklijke Bibliotheek van België nodigen u uit om mee te reizen. Droom weg in een bibliotheek waar wereldreizigers als Homerus en Eddy Merckx zij aan zij staan...

Schrijvers op reis

Te voet, te paard, met een draagstoel, met de auto, met een raket of zelfs dankzij een simpel flesje gevuld met dauwdruppels... Vele generaties van schrijvers en kunstenaars lieten zich inspireren door reizen, van ontdekkingsreizen over pelgrimstochten tot sportieve exploten. Ze schreven atlassen, reisgidsen, avonturenromans, stripverhalen, karikaturenbundels enzovoort.

Volg de gids

Homerus, Cervantes, Jules Verne, Céline, Hergé en nog vele anderen nemen u mee, over land en op zee. Reis mee met Eddy Merckx, Kuifje, Filips II van Spanje of de eend Gideon. Zij vergezellen u op alle continenten, op het pakijs, onder de grond, onder zee, naar het eiland van de hermafrodieten, naar het land van de Sovjets, de piramide van Cheops, door de Franse wijngaarden, zelfs tot op de maan.

Gullivers reizen

Ook LIBRARIUM, de ruimte in de Koninklijke Bibliotheek van België die gewijd is aan de geschiedenis van het boek, heeft de reismicrobe te pakken. U maakt er onder meer kennis met verschillende bewerkingen van Gullivers reizen.

Een gezamenlijk project

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging van Bibliofielen en Iconofielen van België, met de medewerking van de Koninklijke Bibliotheek van België.

03-04-2015 - 30-05-2015

Koninklijke Bibliotheek van België,
Nassaukapel
Kunstberg / Keizerslaan 2,