Tentoonstelling 'Luther, Länder und Löwen'

BRES: Tabularium CaaA815

In de Maurits Sabbebibliotheek geeft de Universiteits­­bibliotheek Leuven een beeld van de talrijke kostbare werken over Luther die door de universiteit worden bewaard. Door middel van historische atlassen en kaartenboeken worden bovendien de voornaamste Luthersteden getoond. Vanzelfsprekend zoomt de tentoonstelling ook in op de rol van de theologische faculteit van Leuven die op 7 november 1519, enkele weken na de collega’s van Keulen, Luther met een veroordeling bedacht.

Tijdens de opening van de tentoonstelling, op maandagavond 15 oktober om 19u, wordt ook een optreden gepland van twee acteurs, Norbert Hein en Irina Schädlich, die verschillende scènes uit het leven van Martin Luther en Katharina von Bora zullen spelen.

De tentoonstelling Luther, Länder und Löwen: Bücherschätze der KU Leuven Universitätsbibliotheken' kan worden bezocht  van 15 oktober tot en met 21 december 2012.

Meer informatie vindt u op de website van de Maurits Sabbebibliotheek.

15-10-2012 - 21-12-2012

Maurits Sabbebibliotheek
Ch. Deberiotstraat 26
3000 Leuven