Tentoonstelling 'Topstukken' in De Verdieping van Nederland

Getijdenboek, circa 1430 | Koninklijke Bibliotheek Nederland

Op woensdag 11 januari wordt de tentoonstelling Topstukken in de Verdieping van Nederland geopend. De expositie toont een unieke selectie van bijzondere stukken uit de collecties van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief. Onder de stukken zijn onder andere op handformaat een middeleeuws getijdenboek en het octrooi voor een ijszeilboot te zien.

De Verdieping van Nederland - de tentoonstellingsruimte van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief - toont 1000 jaar Nederlandse geschiedenis, taal en cultuur aan de hand van topstukken uit beide instellingen. De Verdieping van Nederland bevindt zich in het verbindingsgebied tussen de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief, vlak naast Den Haag CS en is zes dagen per week gratis toegankelijk.

11-01-2012 - 11-03-2012
  • 06-01-2012
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)