Tentoonstelling 'Topstukken met de grootste historische X-factor!'

Eerste nummer van het tijdschrift Donald Duck uit 1952 (KB Nederland)

Vanaf woensdag 1 juni 2011 zijn in de tentoonstellingsruimte De Verdieping van Nederland 'Topstukken met de grootste historische X-factor!' te bewonderen. De tentoonstelling toont unieke, bijzondere stukken uit de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief.

De selectie van authentieke boeken en documenten is gemaakt op basis van schoonheid, historische waarde, herkomst of onvermoede kwaliteiten die de historische X-factor hebben. Het publiek kan binnenkort online stemmen op het topstuk met de grootste X-factor. Onder de stukken zijn onder andere De Vrede van Munster en de eerste Nederlandse Donald Duck te zien. De tentoonstelling is tot en met 28 augustus 2011 te zien.

01-06-2011 - 28-08-2011
Locatie

De Verdieping van Nederland bevindt zich in het verbindingsgebied tussen de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief, vlak naast het Centraal Station in Den Haag, en is zeven dagen per week gratis toegankelijk.

• 17-05-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)