Studievoormiddag 'Mobiel leren en erfgoededucatie'

Jongeren op speurtocht met een mobiel toestel

Mobiele toestellen zijn in de erfgoedsector ondertussen gemeengoed geworden. Ze worden gebruikt bij toeristische en erfgoedroutes, in musea en bij tentoonstellingen. Maar wat is hun waarde als instrument in een leeromgeving? Hoe kan je een mobiele gids inzetten voor erfgoededucatie? Het EPICS-platform biedt de mogelijk om de klassieke papieren invulbladen ter vervangen door een mobiele gids.

Meer informatie over deze studievoormiddag vindt u op de website van FARO.

Programma

• EPICS en mobiel leren: een praktijkvoorbeeld in Ieper | Kris Luyten (IBBT-EDM/UHasselt) en Steven Vanhooren (Vakgroep Onderwijskunde UGent)
  • ‘Expeditie Deventer’, tijdens de Digitaal Erfgoed conferentie 2010 is Expeditie Deventer bekroond met de Digitaal Erfgoedprijs voor de beste online educatieve toepassing van een erfgoedinstelling | Almar van der Krogt (VIRVIE)
  • Uit de voeten met mobiel leren | Kirsten Veelo (SURFnet (Nederland))

Aanvullende informatie

Deze studievoormiddag is een onderdeel van een vormingsdrieluik in het kader van het onderzoeksproject EPICS, dat wordt georganiseerd door FARO en het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed.

28-04-2011
  • 28-03-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)