Studievoormiddag 'Het "didactiseren" van digitaal erfgoed'

Logo Epics

Leerkrachten vinden voor de verrijking van hun lessen en taken moeilijk de weg naar de digitale objecten die worden aangeboden door archieven, musea en erfgoedinstellingen. Deels komt dit omdat men in het onderwijs andere metadata gebruikt dan in de erfgoedsector om digitale objecten te beschrijven.

Tijdens deze studievoormiddag komt u te weten wat het verschil is tussen digitale erfgoedobjecten en leerobjecten. Aan de hand van de didactiseringsmodule van het EPICS-platform wordt aangetoond met welke metadata en informatie u uw digitale erfgoedobjecten kunt verrijken tot leerobjecten.

Meer informatie over deze studievoormiddag vindt u op de website van FARO.

Programma
  • Maak uw digitaal erfgoed vindbaar en bruikbaar voor het onderwijs | Lien Mostmans (IBBT-SMIT/VUB)
  • Didactseringsmodule van EPICS | Sam Coppens (IBBT-MMLab/UG)

Aanvullende informatie

Deze studievoormiddag is een onderdeel van een vormingsdrieluik in het kader van het onderzoeksproject EPICS, dat wordt georganiseerd door FARO en het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed.

21-04-2011
  • 24-03-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)