Workshop 'Get Started! Aan de slag met sociale media'

Vlaamse Erfgoedbibliotheek op Twitter

De Coördinatiecel Erfgoeddag, Heemkunde Vlaanderen, het Coördinatiecentrum Open Monumentendag, Davidsfonds Evenementen en het Forum voor erfgoedverenigingen biedt  een reeks opleidingen aan over sociale media. Bent u benieuwd hoe u uw erfgoedactiviteit extra kan promoten via een blog, Facebook of Twitter, maar heeft u nog wat hulp nodig om uw eerste stapjes te zetten? Dan is deze praktische workshop voor beginners wellicht iets voor u!

Na een korte inleiding gaat u meteen zelf aan de slag op de computer. U leert hoe u een eenvoudige blog aanmaakt en publiceert een aankondiging van uw eigen erfgoedactiviteit. Daarna nemen we een kijkje op Facebook: u maakt een aantrekkelijke ‘fan-pagina’ voor uw vereniging of instelling, koppelt deze aan uw activiteit en promoot deze bij (oude en nieuwe) vrienden. Als afsluiter krijgt  u nog een korte kennismaking met de wondere wereld van Twitter.

Meer informatie vindt u op de website van Heemkunde Vlaanderen. De workshop wordt in alle Vlaamse provincies een keer georganiseerd.

28-02-2011
06-03-2012
13-03-2012
21-03-2012